top of page

Nieuwe oefenvragen in CMS

Via de CMS van ons platform wordt er bij het aanmaken van een nieuwe training steeds meer flexibiliteit geboden in het soort en aantal oefenvragen. Zoals bekend, is het voor de interactiviteit van een training van belang om tenminste na iedere vier theorie-sheets een oefenvraag te plaatsen. Hoe meer een cursist tijdens het volgen van de training zelf moet doen, hoe groter de betrokkenheid. Dus met een gebalanceerde variatie een ruime keuze aan oefenvragen helpen wij u om de interactiviteit van uw trainingen te vergroten.


Op dit moment kan er gekozen worden uit

  • Meerkeuzevraag (nu met nieuwe toepassingen!)

  • Afbeeldingklikvraag

  • Sleepvraag 3 combinaties

  • Sleepvraag 4 combinaties

  • NIEUW Stellingenvraag

Voorbeeld van sleepvraag.


Uitbreiding Meerkeuzevraag

Via het CMS kun je als maker op ieder positie een oefenvraag plaatsen. De laatste jaren is gebleken dat de ‘meerkeuzevraag’ het meest gebruikte type is, vaak ook omdat dit type makkelijk aan te maken is. Daarom hebben wij de flexibiliteit van juist deze oefenvraag sterk uitgebreid. Waar het aantal mogelijke antwoorden eerder vaststond, kun je deze nu, net als bij de toetsvragen, zelf uitbreiden met extra antwoorden of juist het aantal antwoorden per vraag terugbrengen naar 3 of 2.


NIEUW Stellingenvraag

Naast de meerkeuzevraag kun je nu ook de nieuwe oefenvraag template ‘Stellingen’ kiezen. Dit template bevat 2 meerkeuzevragen waarbij je de gebruiker over een onderwerp 2 stellingen voorlegt waarbij de gebruiker aangeeft welke stelling juist of onjuist is.


Open vraag

Tot slot kunnen we melden dat er wordt gewerkt aan een nieuwe toets- c.q. oefenvraag. Op veler verzoek ontwikkelen wij momenteel het template ‘Open vraag’. Hierbij kan er een open vraag worden gesteld en moeten gebruikers vervolgens het juiste antwoord zelf intypen. Voor de makers van een training betekent dit wel dat hij of zij het juiste antwoord vooraf in zoveel mogelijk verschillende omschrijvingen moeten formuleren zodat ook bij een andere spelwijze het juiste antwoord toch wordt herkend. De - Open vraag - oefenvraag zal gedurende het eerste kwartaal 2022 beschikbaar komen en wordt dan a la carte aangeboden zodat klanten die dat voor hun trainingen een zinvolle uitbreiding vinden, de extra oefenvraag voor hun CMS kunnen bestellen.

Komentar


bottom of page