top of page

Mobiele weergave van modules verbeterd

Het gebruik e-learning via mobiel neemt steeds verder toe. Daarom heeft THE ETraining Company gedurende de eerste drie maanden van dit jaar een uitgebreid onderzoek onder deelnemers van de e-learning portals laten uitvoeren om de gebruiksvriendelijkheid van de mobiele versie in kaart te brengen. Alle aspecten die bij gebruik van mobiel als onduidelijk of als niet makkelijk werden ervaren werden daarbij genoteerd.


Tijdens het onderzoek werden o.a. de volgende aspecten onderzocht:

  • De doorloopbaarheid van de training in het algemeen (navigatie, lay-out)

  • Het beantwoorden van de interactieve oefenvragen

  • De kijkbaarheid van de films

  • Het invullen van de toetsen

Op basis van waardevolle feedback kon het programmeerteam inmiddels diverse relevante aanpassingen en verbeteringen doorvoeren.


Verbeterpunten

Uit dit onderzoek bleek dat met name de navigatie en het swipen niet op elke mobiel even gemakkelijk verliep. Op sommige Androidtelefoons was het swipen erg gevoelig en versprong de pagina te snel naar een andere pagina. Daarnaast werd de film niet altijd op volledige breedte getoond. Ook was de lay-out van de pagina's met een kaart of een wizard niet altijd overzichtelijk.


De pagina met een kaart was op mobiel niet altijd passend op de maximale breedte. Bovendien werden de wizard (losse) tips onderaan de pagina's getoond waardoor deze vaak werden gemist. Ook de wizard waarschuwing op de pagina's met verplichte openklikbare items werd helemaal onder aan de pagina getoond waardoor het vaak niet duidelijk was waarom een gebruiker niet verder kon gaan als je nog niet alle items had open geklikt.Al deze punten zijn inmiddels aangepast en verbeterd waardoor het gebruik nu aanzienlijk makkelijker is op mobiel. De grootste verandering is de navigatie van de trainingen want op mobiel ziet een gebruiker nu een veel duidelijker vorige / volgende button onderaan de pagina. Ook de lay-out is verduidelijkt door een vaste opbouw. De films worden op volledige breedte getoond en achter de toets is geen beeld meer te zien wat de leesbaarheid van de vragen en antwoorden sterk heeft verbeterd.

Comments


bottom of page