top of page

Optimalisatie van uw vindbaarheid

Wist u dat u de vindbaarheid van uw e-learning portal en e-learning module(s) in de zoekmachines eenvoudig kunt verbeteren? Via de CMS kunt u namelijk zelf zoektermen en informatie aangeven zodat uw portal beter vindbaar is. Daarnaast is het mogelijk om per training via de CMS een doeltreffende paginatitel, slimme zoektermen en uw meta description in te vullen. Hieronder een korte omschrijving hoe u dit binnen de CMS doet, Heeft u vragen schroom niet ons te contacten, We denken graag met u mee.


Optimalisatie vindbaarheid van uw e-learning portal Via het CMS kunt u een paginatitel, zoektermen en een omschrijving voor uw portal invullen:

Paginatitel: Vermeld hier in 1 zin wie u bent en wat uw e-learning portal de gebruiker biedt. Verwerk minimaal één van de zoektermen, uw bedrijfsnaam en eventueel de plaats waar uw organisatie zich bevindt.

Voorbeeld; Elarning platform ETC Zoetermeer met online trainingen voor bedrijven


Keywords: Hier vult u gewenste zoektermen die op uw portal van toepassing zijn

Bijvoorbeeld: e-learning, elearning, online training, leren, trainingen, bedrijfstrainingen, kennis, zelf modules maken, self produce,

Meta description: Hier geeft u een korte, bondige omschrijving van uw e-learning portal

U leest hieronder waar een meta description aan moet voldoen.


Wat is een meta description? De meta description is een sterke, korte, samenvattende tekst die als een HTML-tag wordt toegevoegd aan uw portal en/of aan een van de trainingen. Het is belangrijk goed over een meta description na te denken omdat het de tekst is die door de zoekmachines wordt opgepakt en getoond onder de url van uw website in de lijst met zoekresultaten. Door een duidelijke en goede omschrijving zullen 'zoekers' uw website eerder aanklikken. En alhoewel de meta description niet direct een ranking factor is (zoekmachines geven aan dat ze deze niet in hun rangschikkingsalgoritme gebruiken) is de klikfrequentie (CTR) wel van belang. Dus hoe vaker er (mede door een goede meta description) op uw link via het zoekresultaat wordt geklikt, hoe hoger uw resultaat waardoor de zoekmachines uw site ook hoger in de ranglijsten plaatsen.


Waar moet een goede meta description aan voldoen:

  1. Houd maximaal 155 tekens aan

  2. Gebruik een actieve 'tone-of voice' en maak deze actiegericht

  3. Voeg een call-to-action toe

  4. Kies de belangrijkste kernwoorden

  5. Toon specificaties, waar mogelijk

  6. Zorg ervoor dat het overeenkomt met de inhoud van de pagina

  7. Maak het uniek

Optimalisatie vindbaarheid van uw e-learning modules Per e-learningmodule die u in uw portal aanbiedt kunt u dezelfde velden invullen. U navigeert via de CMS naar het submenu van de 'Trainingen'. U kiest een training en vult via het tabblad 'Eigenschappen' de velden in.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met info@etrainingcompany.nl.


Comments


bottom of page